Verseny szabályzat

HELYSZÍN

Sárkány Wellness és Gyógyfürdő: 4300 Nyírbátor, Fürdő utca 1.

VERSENYPÁLYA

Versenytáv hossza 1,5+,  5+, illetve 10+ km, 30-40 akadállyal. A verseny kb. 40 perc és 2 óra között teljesíthető - a versenyző állapotától függően. Készülj fel a legváratlanabb eseményekre is! Kérünk, vedd figyelembe az alábbiakat: a verseny egy terepfutó pálya, amely végig vezet fák és bokrok között és olyan akadályokon, melyeken másznod kell. Az egyenetlen talajon fokozottan figyelj oda a gyökerek, faágak, drótok által jelentett sérülésveszélyre, hiszen az esések veszélyeztethetik a saját épségeden kívül a többi résztvevőt is. Ezért kérünk, hogy ügyelj a futási sebességedre és a megfelelő magatartásra, vedd figyelembe a látási viszonyokat, az adott akadályt és a mozgást a pályán!

Garantáltan nem maradsz száraz a verseny végére!

AKADÁLYOK

Kötélmászás, rúdmászás, vizes akadályok, Snake Line egyensúlyozó, gumihúzás, gumiforgatás, dárdadobás, paint ball lövészet, lajhármászás, zsákcipelés, hordócipelés gumi halom mászás, szökdécselés összekötözött bokával, gumiabroncsok közötti futás, gumifüggöny, magic boksz, „A”Rámpa oldal irányú, „A” Rámpa Kereszt irányú, taposó fal, kúszás, emelkedő egyensúlyozó, tavon átkelés (nem váltható ki büntetőfeladattal!), ugráló vár, magas rámpa, A nagy fal, rönk egyensúlyozó, magas rönk, bújócska cső, rönkvágás, memory teszt

SZABÁLYOK

Regisztrációkor megkapod a rajtszámodat és a chipet, valamint a verseny logóval ellátott pólódat abban a méretben, amit a nevezési lapon előre bejelöltél (méretváltásra nincs lehetőség). A számot nem szabad átadni másik résztvevőnek!  Ha szeretnéd, a pólót viselheted a verseny ideje alatt, hogy még jobb fotók készülhessenek rólad. Csak akkor vehetsz részt a versenyen, ha leadod a versenynapon a regisztrációnál az aláírt felelősségvállalási nyilatkozatot. Ezt hozd magaddal a regisztráció meggyorsítása érdekében (amikor felveszed a rajt csomagodat). Kapsz egy időmérő chipet is, ezt kötelező viselni! Hiszen a strand területére ez lesz a belépőd is.  A chipet a verseny teljes ideje alatt a csuklódon kell viselni, különben nem fog működni. Nem szabad átadni másik sportolónak, hiszen mindenki chipje a saját számához kapcsolódik.

Ha nem tudod megcsinálni az adott akadályt, 30 BURPEE, guggolás vagy felülés a büntetés, melynek kiválasztását a sorsra bízzuk. Az adott akadálynál húznod kell egy büntetőkártyát, melyen szerepel az adott büntetőfeladatod megnevezése. Vannak azonban olyan akadályok, amelyek kötelezőek, tehát "nem kiválthatók" büntetőkártyával. Ezeket az akadályokat le kell küzdeni, egyébként diszkvalifikálunk a versenyből. Akadály kihagyása büntetőfeladat teljesítése nélkül szintén kizárást von maga után. Minden akadálynál és a pálya mentén sportbírók ellenőrzik, hogy minden versenyző betartja-e a szabályokat, a pályavezetést és az akadályokon történő megfelelő áthaladást. Nem szabad levágni a pályát! Akkor előzhetsz másokat, ha a pálya vezetése lehetővé teszi azt. Ugyanez a helyzet az akadályoknál. Elvárjuk, hogy tartsátok tiszteletben a többi sportolót!

MIRE SZÁMÍTHATSZ? 

 • Egy profi szintű és rendezésű versenyre
 • Dragon Race pólóra
 • Dragon Race éremre (csak ha teljesítetted a versenytávot az akadályokkal)
 • Chipes időmérésre a rendezvényen, helyezésre és ranglistára
 • Egyedi díjakra, trófeákra a helyezést elértek számára
 • Baj esetén orvosi ellátásra
 • Komplett kikapcsolódásra
 • Ebédjegyre
 • Lazíthatsz medencéinkben a verseny előtt és után (termál, élmény, pezsgő)
 • Éjszakai fürdőzésre, mely INGYENES
 • Ingyenes parkolásra
 • AMIT FELTÉTENÜL HOZZ MAGADDAL!

  • Aláírt felelősségvállalási nyilatkozat
  • Fényképes igazolvány
  • TB kártya
  • Befizetést igazoló dokumentum
  • Jókedv, barátok, család, szurkolók
  • Törülköző, műanyag zacskó, amibe beleteheted a verseny után a sáros ruháidat

   FRISSÍTŐ PONTOK

  Felfrissülésre szolgáló lehetőségek:

  víz (szénsavas - szénsavmentes), szőlőcukor és gyümölcs (paradicsom és uborka) áll a résztvevők rendelkezésére, hogy hidratálják magukat és pótoljanak egy kis kalóriát. Ha speciális táplálkozási igényeid vannak, ellenőrizd, hogy az ehhez szükséges kellékek nálad legyenek! Készülj extra hidratálással és élelemmel, ha úgy gondolod, nehogy bajba kerülj /elájulj, kiszáradj/!

  ZUHANYZÁS ÉS ÖLTÖZŐK

  A verseny után lehetőség van egy könnyű, slagos csapatásra, hogy lemosd magadról a szennyeződéseket, a sarat és a vért. Majd lehetőséged nyílik a rendes zuhanyzásra is. A verseny előtt és után a szervezők öltözőket biztosítanak.

   

  versenyfotók

  A profi versenyfotók felkerülnek az esemény oldalára 3-5 nappal a versenyt követően. Innen lesznek letölthetőek a képek ingyenesen.

  INGYENES PARKOLÁS 

  A helyszínhez közel parkolási lehetőséget  biztosítunk, azonban a helyek száma korlátozott. Így arra kérünk, gyere telekocsival, hogy csökkentsük az autók számát. Kérjük, ne parkolj az utakon, akadályozva ezzel a helyszínre történő eljutást.  Ez mindenkire vonatkozik (nézők, versenyzők stb.)! Kérjük, hogy ne hagyjatok értékeket az autóban szem előtt! A szervezők nem vonhatók felelősségre a parkoló járművekből ellopott tárgyakért.

  További információ: Margitics Zoltán - szervező Tel.szám: 70/2598032

Támogatók

Kapcsolatfelvétel

Térkép

Facebook

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház